Totul despre transplantul de ficat - PlusMedical

Transplantul de ficat consta in inlocuirea ficatului bolnav, care nu isi mai poate indeplini functiile, cu un ficat sanatos fie de la un donator decedat, fie de la o persoana in viata.

Transplantul de ficat este necesar atunci cand ficatul nu mai functioneaza asa cum trebuie. Insuficienta hepatica se poate petrece din cauza unei hepatite virale, din cauza unor substante ce ajung in organism sau din cauza unei infectii. Insuficienta hepatica cronica apare in urmatoarele situatii:

 • Hepatita cronica cu ciroza
 • Colangita biliara primitiva
 • Colangita sclerozanta
 • Atrezie biliara
 • Alcoolism
 • Boala Wilson
 • Hemocromatoza
 • Deficit de alfa-1 antitripsina

E nevoie de mai multi specialisti pentru a stabili daca un transplant de ficat este potrivit sau nu pentru un anumit pacient. Ehipa care alege candidatii pentru transplantul de ficat poate fi alcatuita din: hepatolog, chirurgi specializati in transplant, psihiatru, terapeut, anestezist.

In timpul evaluarii pacientilor, sunt necesare urmatoarele: dosarul medical complet al pacientului, rezultatele de la biopsia ficatului (punctia hepatica), radiografiile, precum si lista tratamentelor urmate de catre pacient. In afara de acestea, medicum va face si urmatoarele analize inainte de transplant:

 • CT (computer tomograf) pentru a obtine imagine ale ficatului astfel incat sa se stabileasca forma si amplasarea exacta a ficatului.
 • Ecografie Doppler pentru a vedea exact care este starea vaselor de sange de la nivelul ficatului.
 • Ecocardiograma pentru a verifica sanatatea inimii.
 • Analize ale plamanilor.
 • Analize de sange pentru verificarea grupei de sange, a capacitatii de coagulare a sangelui, dar si a statusului biochimic al acestuia.

Daca echipa de medici care iti evalueaza cazul considera ca esti un candidat activ pentru transplantul de ficat, numele tau va fi pus pe o lista de asteptare, in functie de grupa de sange, dar si de starea ta de sanatate. In functie de analizele de sange, fiecarui pacient i se atribuie un scor de prioritate. Persoanele cu scorul cel mai mare si cu insuficienta hepatica acuta au prioritate la transplant. Pe masura ce starea pacientului se inrautateste, scorul acestuia creste, la fel si sansele sale de a primi un transplant mai repede – astfel, pacientii cei mai bolnavi primesc primii transplantul.

Din pacate, niciodata nu se stie cat timp va astepta un pacient pentru transplantul de ficat sau daca il va primi in timp util.

Exista doua tipuri de donatori: in viata si decedati.

 • Donatorul in viata. Tranplantul de la un donator in viata este o optiune pentru unii pacienti cu afectiuni hepatice in stadiu final. Aceasta procedura presupune recoltarea unui segment de ficat de la donator si pastrarea acestuia intr-un recipient care ii creeaza un mediu prielnic. Atat ficatul donatorului, cat si bucata de ficat recoltata de la acesta se vor regenera si in cateva saptamani vor ajunge la dimensiunile normale. Donatorul, care poate fi o ruda de sange, sot, prieten sau pur si simplu un om dispus sa ajute, va fi evaluat cu atentie pentru ca riscurile la care este expus sa fie minime. Grupa sanguina si dimensiunile donatorului reprezinta factori critici in stabilirea compatibilitatii cu cel care primeste transplantul. Ideali sunt donatorii cu grupa AB0 si sub 60 de ani.
 • Donatorul decedat. In cazul transplantului de la donator decedat, donatorul poate fi victima unui accident ori a unei lovituri puternice la cap. Asadar, inima acestuia va bate in continuare, insa activitatea cerebrala este oprita. In aceasta situatie, donatorul este considerat decedat intrucat activitatea cerebrala nu va fi reluata.

Contactati doctorul

Plus Medical colaboreaza cu spitale de top din lume: TURCIA (Medical Park, Liv Hospital, Acibadem, Anadolu, Medicana, Hisar si Medipol, Liv Hospital), AUSTRIA (Wiener Privatklinik) si ISRAEL (Herzliya si Assuta).

Trimiteti-ne actele dvs. medicale completand formularul de mai jos sau prin e-mail la office@plusmedical.ro si veti beneficia GRATUIT de a doua opinie medicala de la cei mai reputati doctori din lume.

*Prin completarea formularului, va dati acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, conform Politicii de confidentialitate.

Spitalele noastre partenere

Trimite actele medicale pe office@plusmedical.ro

Spitalul Universitar Medipol este unul dintre cele mai apreciate si cele mai importante centre de sanatate din Turcia si din regiune. Pe langa statutul de Spital Universitar, Medipol incorporeaza spitale din patru ramuri diferite: Oncologie, Cardiologie si Chirurgie Cardiovasculara, Spital Generalist, Stomatologie si Chirurgie Maxilofaciala. Cu peste 96.000 mp, aproape 500 de paturi si peste 1500 de specialisti angajati, Medipol Mega este un spital de referinta in lume.

Acibadem Healthcare Group, institutie de asistenta medicala de prima importanta din Turcia, ofera din anul 1991 servicii medicale de calitate prin tehnologie de ultima generatie. 

Acibadem are aproape 12.000 de angajati din care 2.200 sunt medici, in diferitele locatii din reteaua de 22 spitale generale, 19 centre medicale si laboratoare centrale. 

Este un grup de ingrijire a sanatatii acreditat international, situat in zona din centrul Turciei, cu preponderenta in frumosul oras Istanbul. 

Acibadem, care prin investitiile sale actuale isi extinde continuu lantul de institutii de ingrijire a sanatatii, a ajuns la un total de 85 de sali de operatie si o capacitate de 2200 de paturi de spital utilizate in spatii care insumeaza 400.000 mp.

Spitalul Acibadem Altunizade

Centrul Medical Anadolu a fost fondat de Fundatia Anadolu, institutie care a alimentat zeci de proiecte importante din Turcia. Experienta si cunostintele acumulate ca si Centru Medical ne permit sa aducem o contributie importanta la sanatatea oamenilor. Realizarile noastre au permis tranzitia de la Centru de Sanatate la Centru Medical intr-un timp foarte scurt.

Anadolu Medical Center

Spitalul Hisar Intercontinental, cu sediul in Istanbul, este unul dintre cele mai mari si mai cuprinzatoare spitale private din tara, cu un diagnostic si tratament de cea mai inalta calitate in cele mai confortabile, sigure si orientate catre pacienti, utilizand cele mai noi si cele mai bune tehnologii medicale.

Spitalul a fost fondat pe o suprafata inchisa de 35.000 de metri patrati si ofera servicii in Umraniye, Istanbul. Aceasta este la doar 20 de minute de Aeroportul International Sabiha Gokcen, 5 minute de Bosfor si la comunele continentelor, Asia si Europa. 

Medicana Health Group este constituit din 11 centre spitalicesti pe intreg teritoriul Turciei, fiind una dintre primele investitii private de importanta majora din Turcia. Medicana are o puternica reprezentare internationala, atragand anual mii de pacienti din toata lumea. Acestia aleg sa se trateze la Medicana datorita serviciilor peste standardele internationale in ceea ce priveste controlul infectiilor, managementul riscurilor, siguranta pacientului, calitatea cadrelor, (Grupul este acreditat de catre Joint Comission Interational). In plus, cei peste 750 de doctori ai grupului asigura peste 30 de specializari medicale.

Centrul Medical Herzliya (HMC) din Israel este o institutie medicala de ultima ora care ofera o gama larga de servicii medicale tuturor organizatiilor internationale de mentinere a pacii din Israel: UNDOF, UN, UNIFIL, UNTSO & MFO. 

Centrul Medical Herzliya coopereaza cu organizatiile din S.U.A. si cu alte organizatii mondiale din 1984. Acestia din urma au ales sa coopereze cu Centrul Medical Herzliya pentru serviciile medicale de ultima generatie care includ: facilitati de diagnoza de ultima ora, laboratoare moderne, institut avansat de imagistica, reputati medici si chirurgi foarte bine pregatiti, standarde exclusive de spitalizare, servicii de reabilitare de prima clasa. 

Din 1999, U.N. si UNDOF au ales Spitalul privat din cadrul Centrului Medical Herzliya (HMC), primul furnizor de servicii medicale din Israel. Evaluarea include nivelul asistentei medicale furnizate, calificarile medicilor, standardele camerelor de operatie si unitatea de terapie intensiva. Herzliya Medical Center este situat in Herzliya, un oras atractiv de pe litoral, cu o plaja uimitoare. Locatia convenabila a spitalului permite angajatilor din U.N. sa soseasca din sudul si nordul Israelului in cateva ore.

Centrul Medical Herzliya Israel

Simbol al excelentei in medicina, Liv Hospital Istanbul imbina calitatea serviciilor de ingrijire cu nivelul inalt de pregatire al echipei experimentate de specialisti, chirurgi si asistenti medicali.
Centrul dispune de cele mai avansate metode de diagnosticare si tratament, folosind aparatura si tehnologie de ultima generatie.

Wiener Privatklinik, cel mai mare spital privat din Viena, care dateaza din 1871, si-a stabilit obiectivul de a oferi pacientilor o expertiza medicala de prima clasa si un centru individualizat de ingrijire a pacientilor – toate livrate intr-o ambianța sofisticata. Datorita proximitatii Spitalului Universitar, WPK este sediul celor mai renumiti experti medicali care predau si practica la Clinicile Universitare. Acest lucru garanteaza pacientilor nostri servicii medicale bazate pe dovezi, tehnologie de ultima generatie si ingrijire personalizata. Spitalul are 145 de paturi, bloc operator cu 4 sali de operatie, servicii de imagistica avansata (singurul spital privat din Viena cu PET CT si medicina nucleara), fizioterapie si recuperare medicala la standarde internationale. Echipa medicala este alcatuita din peste 250 experti reputati vienezi, ce aplica o abordare interdisciplinara a fiecarui caz.

wiener privatklinik 2

Assuta este cel mai mare si important centru de servicii medicale private din Israel, care cuprinde unsprezece clinici si spitale din Israel si furnizeaza interventii chirurgicale inovatoare si proceduri de diagnostic in toate domeniile medicinei, inclusiv cardiologie, oncologie, ginecologie, urologie si multe altele.
Spitalul Assuta din Tel-Aviv a fost infiintat in 1934, iar in ultimii 70 de ani a devenit renumit ca fiind cel mai avansat spital din Orientul Mijlociu.

Open chat
Powered by