Medicina nucleara este un domeniu relativ nou, ale carui tehnologii permit diagnosticarea si tratarea multor afectiuni, prin utilizarea materialelor radioactive. Cu toate acestea, unele persoane sunt reticente din cauza cuvintelor “nuclear” si “radiatie”. Insa progresele din medicina nucleara fac posibila diagnosticarea timpurie a multor boli, ceea ce permite initierea tratamentelor, cu eficacitate sporita.

Evaluarile din domeniul medicinei nucleare sunt diferite de alte examinari radiologice prin aceea ca implica utilizarea materialelor radioactive, cu ajutorul carora medicii pot evalua functionarea tesuturilor si organelor

“Este o reactie naturala ca oamenii sa fie alarmati atunci cand se mentioneaza cuvantul “radioactiv”. Cu toate acestea, doza de materiale radioactive pe care o folosim este extrem de scazuta. Asadar, efectele daunatoare pe care aceste materiale le-ar putea avea asupra sanatatii umane sunt considerate a fi la un grad neglijabil, aproape inexistent. Toate studiile noastre se afla in limitele prevazute de Agentia Internationala de Energie Atomica. Prin urmare, dozele radiatiilor aplicate nu se afla la un nivel periculos pentru sanatatea pacientilor. De exemplu, cantitatea de materiale radioactive folosita pentru scintigrafia tiroidei este egala cu cantitatea la care este expus corpul atunci cand persoana calatoreste cu avionul timp de doua ore sau sta la plaja la mare cateva ore”, afirma Profesorul Erkan Vardareli, specialist in medicina nucleara, seful Departamentului de Medicina Nucleara din cadrul Facultatii de Medicina a Universitatii Acibadem.

Una dintre cele mai apreciate si folosite investigatii din medicina nucleara este PET-CT, care combina in aceeasi explorarea tomografia cu emisie de pozitroni cu computer tomografia. Expertii in medicina nucleara injecteaza pacientilor substante marcate radioactiv, iar acestea pot oferi informatii despre activitatea metabolica a tumorilor. Astfel, specialistii pot afla informatii despre stadiul multor tipuri de tumori maligne si pot evalua eficacitatea terapiilor oncologice. In cazul in care pacientii nu raspund la un anumit tratament, specialistii pot decide schimbarea terapiei. In plus, cu ajutorul medicinei nucleare si a PET-CT-ului, medicii pot aplica radioterapia in tumorile neuroendocrine si in cele de prostata.

O alta analiza de medicina nucleara este densitometria care se foloseste pentru masurarea densitatii minerale a oaselor. In cazurile in care exista pierderi de minerale din oase, aceasta analiza poate identifica riscul de fractura osoasa si poate evalua reactia pacientului la tratamente. Densitatea oaselor poate fi determinata doar in 10 minute prin administrarea unei doze scazute de raze X pacientului. Densitometria este de regula aplicata in cazul pacientilor in varsta, care se confrunta cu risc de fractura din cauza densitatii minerale scazute.

Scintigrafia este termenul general folosit pentru procedurile de imagistica efectuate prin folosirea materialelor radioactive si a camerelor gamma. ScintigrafiA este aplicata in identificarea problemelor glandei tiroide, a ficatului, splinei, stomacului, intestinelor, rinichilor, vezicii biliare, inimii, plamanilor, vaselor de sange si oaselor. Analizele scintigrafice ajuta la diagnosticarea timpurie a multor boli.

Sondele gamma, a caror utilizare a crescut in ultimii ani, sunt detectori din medicina nucleara ce monitorizeaza radiatiile gamma sau beta. Aceste dispozitive care au dimensiunea unui stilou sunt mentinute in stare sterila in sala de operatii. Acestea folosite in detectarea zonelor cu leziuni, prin identificarea regiunilor de absorbtie a materialului radioactiv. Astfel, se poate stabili cu precizie zona unde se aplica interventiile chirurgicale deschise.

Contact

Plus Medical colaboreaza cu spitale de top din lume: TURCIA (Liv Hospital, Acibadem, Anadolu, Medicana, Hisar si Medipol), AUSTRIA (Wiener Privatklinik) si ISRAEL (Herzliya si Assuta).

Trimiteti-ne actele dvs. medicale completand formularul de mai jos sau prin e-mail la office@plusmedical.ro si veti beneficia GRATUIT de a doua opinie medicala de la cei mai reputati doctori din lume.

*Prin completarea formularului, va dati acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, conform Politicii de confidentialitate.

Spitalele noastre partenere

Trimite actele medicale pe office@plusmedical.ro

Spitalul Universitar Medipol este unul dintre cele mai apreciate si cele mai importante centre de sanatate din Turcia si din regiune. Pe langa statutul de Spital Universitar, Medipol incorporeaza spitale din patru ramuri diferite: Oncologie, Cardiologie si Chirurgie Cardiovasculara, Spital Generalist, Stomatologie si Chirurgie Maxilofaciala. Cu peste 96.000 mp, aproape 500 de paturi si peste 1500 de specialisti angajati, Medipol Mega este un spital de referinta in lume.

Acibadem Healthcare Group, institutie de asistenta medicala de prima importanta din Turcia, ofera din anul 1991 servicii medicale de calitate prin tehnologie de ultima generatie. 

Acibadem are aproape 12.000 de angajati din care 2.200 sunt medici, in diferitele locatii din reteaua de 22 spitale generale, 19 centre medicale si laboratoare centrale. 

Este un grup de ingrijire a sanatatii acreditat international, situat in zona din centrul Turciei, cu preponderenta in frumosul oras Istanbul. 

Acibadem, care prin investitiile sale actuale isi extinde continuu lantul de institutii de ingrijire a sanatatii, a ajuns la un total de 85 de sali de operatie si o capacitate de 2200 de paturi de spital utilizate in spatii care insumeaza 400.000 mp.

Spitalul Acibadem Altunizade

Centrul Medical Anadolu a fost fondat de Fundatia Anadolu, institutie care a alimentat zeci de proiecte importante din Turcia. Experienta si cunostintele acumulate ca si Centru Medical ne permit sa aducem o contributie importanta la sanatatea oamenilor. Realizarile noastre au permis tranzitia de la Centru de Sanatate la Centru Medical intr-un timp foarte scurt.

Anadolu Medical Center

Spitalul Hisar Intercontinental, cu sediul in Istanbul, este unul dintre cele mai mari si mai cuprinzatoare spitale private din tara, cu un diagnostic si tratament de cea mai inalta calitate in cele mai confortabile, sigure si orientate catre pacienti, utilizand cele mai noi si cele mai bune tehnologii medicale.

Spitalul a fost fondat pe o suprafata inchisa de 35.000 de metri patrati si ofera servicii in Umraniye, Istanbul. Aceasta este la doar 20 de minute de Aeroportul International Sabiha Gokcen, 5 minute de Bosfor si la comunele continentelor, Asia si Europa. 

Medicana Health Group este constituit din 11 centre spitalicesti pe intreg teritoriul Turciei, fiind una dintre primele investitii private de importanta majora din Turcia. Medicana are o puternica reprezentare internationala, atragand anual mii de pacienti din toata lumea. Acestia aleg sa se trateze la Medicana datorita serviciilor peste standardele internationale in ceea ce priveste controlul infectiilor, managementul riscurilor, siguranta pacientului, calitatea cadrelor, (Grupul este acreditat de catre Joint Comission Interational). In plus, cei peste 750 de doctori ai grupului asigura peste 30 de specializari medicale.

Centrul Medical Herzliya (HMC) din Israel este o institutie medicala de ultima ora care ofera o gama larga de servicii medicale tuturor organizatiilor internationale de mentinere a pacii din Israel: UNDOF, UN, UNIFIL, UNTSO & MFO. 

Centrul Medical Herzliya coopereaza cu organizatiile din S.U.A. si cu alte organizatii mondiale din 1984. Acestia din urma au ales sa coopereze cu Centrul Medical Herzliya pentru serviciile medicale de ultima generatie care includ: facilitati de diagnoza de ultima ora, laboratoare moderne, institut avansat de imagistica, reputati medici si chirurgi foarte bine pregatiti, standarde exclusive de spitalizare, servicii de reabilitare de prima clasa. 

Din 1999, U.N. si UNDOF au ales Spitalul privat din cadrul Centrului Medical Herzliya (HMC), primul furnizor de servicii medicale din Israel. Evaluarea include nivelul asistentei medicale furnizate, calificarile medicilor, standardele camerelor de operatie si unitatea de terapie intensiva. Herzliya Medical Center este situat in Herzliya, un oras atractiv de pe litoral, cu o plaja uimitoare. Locatia convenabila a spitalului permite angajatilor din U.N. sa soseasca din sudul si nordul Israelului in cateva ore.

Centrul Medical Herzliya Israel

Simbol al excelentei in medicina, Liv Hospital Istanbul imbina calitatea serviciilor de ingrijire cu nivelul inalt de pregatire al echipei experimentate de specialisti, chirurgi si asistenti medicali.
Centrul dispune de cele mai avansate metode de diagnosticare si tratament, folosind aparatura si tehnologie de ultima generatie.

Wiener Privatklinik, cel mai mare spital privat din Viena, care dateaza din 1871, si-a stabilit obiectivul de a oferi pacientilor o expertiza medicala de prima clasa si un centru individualizat de ingrijire a pacientilor – toate livrate intr-o ambianța sofisticata. Datorita proximitatii Spitalului Universitar, WPK este sediul celor mai renumiti experti medicali care predau si practica la Clinicile Universitare. Acest lucru garanteaza pacientilor nostri servicii medicale bazate pe dovezi, tehnologie de ultima generatie si ingrijire personalizata. Spitalul are 145 de paturi, bloc operator cu 4 sali de operatie, servicii de imagistica avansata (singurul spital privat din Viena cu PET CT si medicina nucleara), fizioterapie si recuperare medicala la standarde internationale. Echipa medicala este alcatuita din peste 250 experti reputati vienezi, ce aplica o abordare interdisciplinara a fiecarui caz.

wiener privatklinik 2

Assuta este cel mai mare si important centru de servicii medicale private din Israel, care cuprinde unsprezece clinici si spitale din Israel si furnizeaza interventii chirurgicale inovatoare si proceduri de diagnostic in toate domeniile medicinei, inclusiv cardiologie, oncologie, ginecologie, urologie si multe altele.
Spitalul Assuta din Tel-Aviv a fost infiintat in 1934, iar in ultimii 70 de ani a devenit renumit ca fiind cel mai avansat spital din Orientul Mijlociu.