Leucemia Mieloida Cronica - PlusMedical

Leucemia Mieloida Cronica (LMC) este o boala asimptomatica si poate lua pe nepregatite un om aparent sanatos, dar care nu stie ca in interiorul corpului sau se petrec schimbari spectaculoase, care ii pun viata in pericol.  In lume, incidenta este estimata la 10 pana la 15 cazuri la 1.000.000 de persoane.

Leucemia Mieloida Cronica reprezinta o forma rara de cancer, care afecteaza celulele sangelui si este caracterizata de o mutatie genetica a cromozomilor 9 si 22. Aceasta mutatie duce la o crestere necontrolata a celulelor albe din sange, care nu isi mai pot indeplini corect functiile si astfel apare incapacitatea organismului de a lupta cu infectiile, chiar si cele usoare. LMC apare in special in randul adultilor, varsta medie la diagnostic fiind de 45-55 de ani, insa exista si cazuri de copii afectati de aceasta forma rara de cancer, mai rare ce-i drept.

In peste 30% din cazuri, leucemia mieloida cronica poate fi lipsita foarte mult timp de simptome, bolnavii descoperind absolut intamplator, cu ocazia unui set de analize medicale, cresterea anormala a numarului de leucocite din sange, principalul semn al acestei boli.

Exista insa si situatii cand bolnavul se confrunta pe termen lung cu infectii repetate, hemoragii severe (in special sangerari nazale), scadere in greutate, lipsa poftei de mancare sau chiar refuzul de a se alimenta (anorexie), dureri la nivelul oaselor, cresterea in volum a splinei, oboseala, senzatie de presiune si saturatie in partea superioara a stomacului, lipsa de aer etc.

Daca se observa astfel de simptome iar acestea persista pe termen lung, este indicata prezenta la cabinetul medicului specialist, pentru o consultatie amanuntita si pentru stabilirea unui diagnostic.

Examenul clinic consta in:

  • Examinarea ganglionilor limfatici
  • Examinarea splinei si a abdomenului
  • Mielograma (o analiza a celulelor maduvei osoase)
  • Tehnica FISH, care evidentiaza anomaliile cromozomiale

Deoarece leucemia mieloida cronica are un debut silentios, este foarte importanta verificarea periodica a hemoleucogramei, pentru a observa daca exista anomalii ale nivelului de leucocite in sange.

Majoritatea pacientilor cu LMC, aproximativ 85%, sunt diagnosticati in stadii incipiente, adica in faza cronica a bolii. Restul de 5-10% sunt cazuri de leucemie mieloida cronica in faza accelerata sau sub forma de puseu blastic, forme mult mai grave.
Trebuie stiut insa ca nu toti bolnavii respecta ordinea faza cronica – faza accelerata – puseu blastic, prin urmare nu se poate pune problema unui tratament universal, ci trebuie abordata o actiune terapeutica individualizata.

La nivelul anilor 2000, leucemia mieloida cronica era considerata o boala letala pentru majoritatea pacientilor. Astazi insa, pacientii pot avea acces la tratamente inovative care au drept scop principal distrugerea celulelor canceroase si ameliorarea simptomelor cauzate de splenomegalie (cresterea in volum a splinei).

Urmand constant tratamentul potrivit, pacientul are sansa de a dezvolta celule sanatoase, normale, in maduva osoasa, si astfel se poate bucura de o speranta de viata similara cu a unei persoane perfect sanatoase.

Trebuie tinut cont insa de faptul ca tratamentul se stabileste in functie de tipul de leucemie, de stadiul bolii, varsta pacientului si de starea generala de sanatate.

Transplantul de maduva ramane insa singura sansa de vindecare totala a leucemiei mieloide cronice, riscurile acestei proceduri fiind insa ridicate (morbiditate si mortalitate intre 10-30%). De asemenea, pentru un transplant medular este nevoie de un donor sanatos, al carui material genetic sa corespunda cu cel al receptorului.

Contactati doctorul

Plus Medical colaboreaza cu spitale de top din lume: TURCIA (Liv Hospital, Acibadem, Anadolu, Medicana, Hisar si Medipol, Liv Hospital), AUSTRIA (Wiener Privatklinik) si ISRAEL (Herzliya si Assuta).

Trimiteti-ne actele dvs. medicale completand formularul de mai jos sau prin e-mail la office@plusmedical.ro si veti beneficia GRATUIT de a doua opinie medicala de la cei mai reputati doctori din lume.

*Prin completarea formularului, va dati acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, conform Politicii de confidentialitate.

Spitalele noastre partenere

Trimite actele medicale pe office@plusmedical.ro

Spitalul Universitar Medipol este unul dintre cele mai apreciate si cele mai importante centre de sanatate din Turcia si din regiune. Pe langa statutul de Spital Universitar, Medipol incorporeaza spitale din patru ramuri diferite: Oncologie, Cardiologie si Chirurgie Cardiovasculara, Spital Generalist, Stomatologie si Chirurgie Maxilofaciala. Cu peste 96.000 mp, aproape 500 de paturi si peste 1500 de specialisti angajati, Medipol Mega este un spital de referinta in lume.

Acibadem Healthcare Group, institutie de asistenta medicala de prima importanta din Turcia, ofera din anul 1991 servicii medicale de calitate prin tehnologie de ultima generatie. 

Acibadem are aproape 12.000 de angajati din care 2.200 sunt medici, in diferitele locatii din reteaua de 22 spitale generale, 19 centre medicale si laboratoare centrale. 

Este un grup de ingrijire a sanatatii acreditat international, situat in zona din centrul Turciei, cu preponderenta in frumosul oras Istanbul. 

Acibadem, care prin investitiile sale actuale isi extinde continuu lantul de institutii de ingrijire a sanatatii, a ajuns la un total de 85 de sali de operatie si o capacitate de 2200 de paturi de spital utilizate in spatii care insumeaza 400.000 mp.

Spitalul Acibadem Altunizade

Centrul Medical Anadolu a fost fondat de Fundatia Anadolu, institutie care a alimentat zeci de proiecte importante din Turcia. Experienta si cunostintele acumulate ca si Centru Medical ne permit sa aducem o contributie importanta la sanatatea oamenilor. Realizarile noastre au permis tranzitia de la Centru de Sanatate la Centru Medical intr-un timp foarte scurt.

Anadolu Medical Center

Spitalul Hisar Intercontinental, cu sediul in Istanbul, este unul dintre cele mai mari si mai cuprinzatoare spitale private din tara, cu un diagnostic si tratament de cea mai inalta calitate in cele mai confortabile, sigure si orientate catre pacienti, utilizand cele mai noi si cele mai bune tehnologii medicale.

Spitalul a fost fondat pe o suprafata inchisa de 35.000 de metri patrati si ofera servicii in Umraniye, Istanbul. Aceasta este la doar 20 de minute de Aeroportul International Sabiha Gokcen, 5 minute de Bosfor si la comunele continentelor, Asia si Europa. 

Medicana Health Group este constituit din 11 centre spitalicesti pe intreg teritoriul Turciei, fiind una dintre primele investitii private de importanta majora din Turcia. Medicana are o puternica reprezentare internationala, atragand anual mii de pacienti din toata lumea. Acestia aleg sa se trateze la Medicana datorita serviciilor peste standardele internationale in ceea ce priveste controlul infectiilor, managementul riscurilor, siguranta pacientului, calitatea cadrelor, (Grupul este acreditat de catre Joint Comission Interational). In plus, cei peste 750 de doctori ai grupului asigura peste 30 de specializari medicale.

Centrul Medical Herzliya (HMC) din Israel este o institutie medicala de ultima ora care ofera o gama larga de servicii medicale tuturor organizatiilor internationale de mentinere a pacii din Israel: UNDOF, UN, UNIFIL, UNTSO & MFO. 

Centrul Medical Herzliya coopereaza cu organizatiile din S.U.A. si cu alte organizatii mondiale din 1984. Acestia din urma au ales sa coopereze cu Centrul Medical Herzliya pentru serviciile medicale de ultima generatie care includ: facilitati de diagnoza de ultima ora, laboratoare moderne, institut avansat de imagistica, reputati medici si chirurgi foarte bine pregatiti, standarde exclusive de spitalizare, servicii de reabilitare de prima clasa. 

Din 1999, U.N. si UNDOF au ales Spitalul privat din cadrul Centrului Medical Herzliya (HMC), primul furnizor de servicii medicale din Israel. Evaluarea include nivelul asistentei medicale furnizate, calificarile medicilor, standardele camerelor de operatie si unitatea de terapie intensiva. Herzliya Medical Center este situat in Herzliya, un oras atractiv de pe litoral, cu o plaja uimitoare. Locatia convenabila a spitalului permite angajatilor din U.N. sa soseasca din sudul si nordul Israelului in cateva ore.

Centrul Medical Herzliya Israel

Simbol al excelentei in medicina, Liv Hospital Istanbul imbina calitatea serviciilor de ingrijire cu nivelul inalt de pregatire al echipei experimentate de specialisti, chirurgi si asistenti medicali.
Centrul dispune de cele mai avansate metode de diagnosticare si tratament, folosind aparatura si tehnologie de ultima generatie.

Wiener Privatklinik, cel mai mare spital privat din Viena, care dateaza din 1871, si-a stabilit obiectivul de a oferi pacientilor o expertiza medicala de prima clasa si un centru individualizat de ingrijire a pacientilor – toate livrate intr-o ambianța sofisticata. Datorita proximitatii Spitalului Universitar, WPK este sediul celor mai renumiti experti medicali care predau si practica la Clinicile Universitare. Acest lucru garanteaza pacientilor nostri servicii medicale bazate pe dovezi, tehnologie de ultima generatie si ingrijire personalizata. Spitalul are 145 de paturi, bloc operator cu 4 sali de operatie, servicii de imagistica avansata (singurul spital privat din Viena cu PET CT si medicina nucleara), fizioterapie si recuperare medicala la standarde internationale. Echipa medicala este alcatuita din peste 250 experti reputati vienezi, ce aplica o abordare interdisciplinara a fiecarui caz.

wiener privatklinik 2

Assuta este cel mai mare si important centru de servicii medicale private din Israel, care cuprinde unsprezece clinici si spitale din Israel si furnizeaza interventii chirurgicale inovatoare si proceduri de diagnostic in toate domeniile medicinei, inclusiv cardiologie, oncologie, ginecologie, urologie si multe altele.
Spitalul Assuta din Tel-Aviv a fost infiintat in 1934, iar in ultimii 70 de ani a devenit renumit ca fiind cel mai avansat spital din Orientul Mijlociu.

Open chat
Powered by