Ce presupune interventia de alungire a membrelor? - PlusMedical

Alungirea membrelor se realizeaza folosind capacitatea proprie a corpului de a crea oase noi, precum si tesuturile moi, ligamentele, vasele de sange si nervii care il inconjoara si il sustin. Procesul incepe cu o operatie numita osteotomie in care chirurgul ortoped taie osul pentru a fi prelungit. Membrul (de obicei piciorul superior sau inferior) este apoi stabilizat folosind unul dintre mai multe dispozitive sau cadre de fixare externe si / sau interne diferite.

Urmeaza doua faze de recuperare. In prima etapa sau in faza de distragere, osul care a fost taiat este foarte treptat separat, intr-un proces care promoveaza osteogeneza de distractie sau cresterea noua a oaselor la locul osteotomiei. Cresterea continua a tesutului osos nou se realizeaza prin ajustarea pinilor in cadru de patru ori pe zi, un sfert de milimetru cu fiecare reglare, pentru un total de 1 milimetru pe zi. Pe masura ce spatiul dintre capetele osului se deschide, corpul continua sa produca tesut nou in decalaj pana cand a fost generata lungimea dorita a osului. Se pot face ajustari suplimentare la dispozitivele de fixare pentru a corecta orice deformare care poate fi prezenta, cum ar fi o aliniere gresita a osului rezultat din traumatisme. La inceputul acestei faze, pacientii invata sa mearga cu ajutorul carjelor.

In a doua faza a tratamentului osul se consolideaza si se vindeca. Pacientul pune treptat mai multa greutate pe membrul afectat si incepe sa mearga fara carje.

Cand noul os este vindecat complet, asa cum este confirmat de razele X, dispozitivul de fixare este indepartat si pacientul poate functiona normal. Odata finalizata aceasta faza, noul os va fi la fel de puternic ca orice alt os din corp.

Timpul de recuperare dupa procedura de prelungire a membrelor variaza in randul pacientilor, faza de consolidare dureaza uneori o perioada considerabila – in special la adulti. De regula generala, copiii se vindeca la jumatate din timpul necesar pentru pacientii adulti. De exemplu, atunci cand obiectivul dorit este de 1 si jumatate de centimetru de crestere osoasa noua, un copil va purta dispozitivul de fixare timp de trei luni; un adult va dura probabil 6 luni pentru a finaliza procesul.

Pe parcursul recuperarii, terapia fizica joaca un rol crucial in pastrarea flexibila a articulatiilor pacientului si in mentinerea fortei musculare. Pacientilor li se recomanda sa manance o dieta nutritiva si sa ia suplimente de calciu. Pentru a grabi vindecarea oaselor, incurajarea treptata a greutatii este incurajata, iar pacientul foloseste un sistem extern de stimulare a oaselor la locul, care este fie o ecografie, fie un dispozitiv care creeaza un camp electromagnetic nedureros.

Tratamentul pentru discrepanta lungimii membrelor ar trebui sa inceapa cu o evaluare amanuntita de la un chirurg ortoped cu experienta in procedura. Pacientii pot fi surprinsi sa afle ca ceea ce au crezut ca este o discrepanta in lungimea picioarelor, de exemplu, este de fapt o problema medicala complet diferita, cum ar fi Scolioza (o curba anormala a coloanei vertebrale) sau o deformare a soldului. Sau pot avea o perceptie gresita cu privire la lungimea inegalitatii lungimii membrelor. La Spitalul de Chirurgie Speciala, chirurgii ortopedici din cadrul serviciului de prelungire a membrelor obtin o serie speciala de radiografii pentru a evalua si confirma cu exactitate fiecare diagnostic.

Cand exista o discrepanta adevarata, chiar si atunci cand nu este rezultatul unei traume, aceasta asimetrie poate duce la dureri de spate, genunchi si glezne. In cazul mal-unirii (fractura care nu s-a vindecat corect), se poate dezvolta artroza. In unele cazuri, un pacient a trait cu o discrepanta de lungime a membrelor timp de mai multi ani, fara sa intampine probleme si apoi dezvolta simptome suparatoare la varsta mijlocie.

In plus fata de indeplinirea criteriilor fizice pentru prelungirea membrelor, este important ca pacientul sa fie extrem de motivat. Pacientii joaca un rol activ in ingrijirea lor, ajustarea si mentinerea dispozitivelor de fixare zilnic, participand la terapia fizica si intalnindu-se frecvent cu medicul lor – la fiecare 10-14 zile pe parcursul procesului de recuperare.

Chirurgia de prelungire a membrelor poate fi facuta in siguranta si eficient atat la copii, cat si la adulti – inclusiv cei din anii 20, 30, 40 si chiar 50. La pacientii pediatri, chirurgul ortoped are grija speciala pentru a evita ranirea placii de crestere, iar osteogeneza de crestere normala si distragere continua in timpul recuperarii.

In unele cazuri, ca si in cazul copiilor care prezinta femur scurt congenital, poate fi recomandat sa abordati problema in doua etape. In aceasta conditie, copilul are o discrepanta procentuala care creste pe masura ce creste; de exemplu, se poate anticipa o discrepanta de 2 inch, atunci cand pacientul este examinat pentru prima oara pana la 3 inch, discrepanta in cinci sau sase ani. Pentru pacientul prezentat mai jos, chirurgul a corectat o discrepanta de 2 inch, intr-o procedura initiala; o alta procedura va fi probabil necesara, deoarece discrepanta ramasa devine evidenta.

Contact

Plus Medical colaboreaza cu spitale de top din lume: TURCIA (Medical Park, Liv Hospital, Acibadem, Anadolu, Medicana, Hisar si Medipol, Liv Hospital), AUSTRIA (Wiener Privatklinik) si ISRAEL (Herzliya si Assuta).

Trimiteti-ne actele dvs. medicale completand formularul de mai jos sau prin e-mail la office@plusmedical.ro si veti beneficia GRATUIT de a doua opinie medicala de la cei mai reputati doctori din lume.

*Prin completarea formularului, va dati acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, conform Politicii de confidentialitate.

Spitalele noastre partenere

Trimite actele medicale pe office@plusmedical.ro

Spitalul Universitar Medipol este unul dintre cele mai apreciate si cele mai importante centre de sanatate din Turcia si din regiune. Pe langa statutul de Spital Universitar, Medipol incorporeaza spitale din patru ramuri diferite: Oncologie, Cardiologie si Chirurgie Cardiovasculara, Spital Generalist, Stomatologie si Chirurgie Maxilofaciala. Cu peste 96.000 mp, aproape 500 de paturi si peste 1500 de specialisti angajati, Medipol Mega este un spital de referinta in lume.

Acibadem Healthcare Group, institutie de asistenta medicala de prima importanta din Turcia, ofera din anul 1991 servicii medicale de calitate prin tehnologie de ultima generatie. 

Acibadem are aproape 12.000 de angajati din care 2.200 sunt medici, in diferitele locatii din reteaua de 22 spitale generale, 19 centre medicale si laboratoare centrale. 

Este un grup de ingrijire a sanatatii acreditat international, situat in zona din centrul Turciei, cu preponderenta in frumosul oras Istanbul. 

Acibadem, care prin investitiile sale actuale isi extinde continuu lantul de institutii de ingrijire a sanatatii, a ajuns la un total de 85 de sali de operatie si o capacitate de 2200 de paturi de spital utilizate in spatii care insumeaza 400.000 mp.

Spitalul Acibadem Altunizade

Centrul Medical Anadolu a fost fondat de Fundatia Anadolu, institutie care a alimentat zeci de proiecte importante din Turcia. Experienta si cunostintele acumulate ca si Centru Medical ne permit sa aducem o contributie importanta la sanatatea oamenilor. Realizarile noastre au permis tranzitia de la Centru de Sanatate la Centru Medical intr-un timp foarte scurt.

Anadolu Medical Center

Spitalul Hisar Intercontinental, cu sediul in Istanbul, este unul dintre cele mai mari si mai cuprinzatoare spitale private din tara, cu un diagnostic si tratament de cea mai inalta calitate in cele mai confortabile, sigure si orientate catre pacienti, utilizand cele mai noi si cele mai bune tehnologii medicale.

Spitalul a fost fondat pe o suprafata inchisa de 35.000 de metri patrati si ofera servicii in Umraniye, Istanbul. Aceasta este la doar 20 de minute de Aeroportul International Sabiha Gokcen, 5 minute de Bosfor si la comunele continentelor, Asia si Europa. 

Medicana Health Group este constituit din 11 centre spitalicesti pe intreg teritoriul Turciei, fiind una dintre primele investitii private de importanta majora din Turcia. Medicana are o puternica reprezentare internationala, atragand anual mii de pacienti din toata lumea. Acestia aleg sa se trateze la Medicana datorita serviciilor peste standardele internationale in ceea ce priveste controlul infectiilor, managementul riscurilor, siguranta pacientului, calitatea cadrelor, (Grupul este acreditat de catre Joint Comission Interational). In plus, cei peste 750 de doctori ai grupului asigura peste 30 de specializari medicale.

Centrul Medical Herzliya (HMC) din Israel este o institutie medicala de ultima ora care ofera o gama larga de servicii medicale tuturor organizatiilor internationale de mentinere a pacii din Israel: UNDOF, UN, UNIFIL, UNTSO & MFO. 

Centrul Medical Herzliya coopereaza cu organizatiile din S.U.A. si cu alte organizatii mondiale din 1984. Acestia din urma au ales sa coopereze cu Centrul Medical Herzliya pentru serviciile medicale de ultima generatie care includ: facilitati de diagnoza de ultima ora, laboratoare moderne, institut avansat de imagistica, reputati medici si chirurgi foarte bine pregatiti, standarde exclusive de spitalizare, servicii de reabilitare de prima clasa. 

Din 1999, U.N. si UNDOF au ales Spitalul privat din cadrul Centrului Medical Herzliya (HMC), primul furnizor de servicii medicale din Israel. Evaluarea include nivelul asistentei medicale furnizate, calificarile medicilor, standardele camerelor de operatie si unitatea de terapie intensiva. Herzliya Medical Center este situat in Herzliya, un oras atractiv de pe litoral, cu o plaja uimitoare. Locatia convenabila a spitalului permite angajatilor din U.N. sa soseasca din sudul si nordul Israelului in cateva ore.

Centrul Medical Herzliya Israel

Simbol al excelentei in medicina, Liv Hospital Istanbul imbina calitatea serviciilor de ingrijire cu nivelul inalt de pregatire al echipei experimentate de specialisti, chirurgi si asistenti medicali.
Centrul dispune de cele mai avansate metode de diagnosticare si tratament, folosind aparatura si tehnologie de ultima generatie.

Wiener Privatklinik, cel mai mare spital privat din Viena, care dateaza din 1871, si-a stabilit obiectivul de a oferi pacientilor o expertiza medicala de prima clasa si un centru individualizat de ingrijire a pacientilor – toate livrate intr-o ambianța sofisticata. Datorita proximitatii Spitalului Universitar, WPK este sediul celor mai renumiti experti medicali care predau si practica la Clinicile Universitare. Acest lucru garanteaza pacientilor nostri servicii medicale bazate pe dovezi, tehnologie de ultima generatie si ingrijire personalizata. Spitalul are 145 de paturi, bloc operator cu 4 sali de operatie, servicii de imagistica avansata (singurul spital privat din Viena cu PET CT si medicina nucleara), fizioterapie si recuperare medicala la standarde internationale. Echipa medicala este alcatuita din peste 250 experti reputati vienezi, ce aplica o abordare interdisciplinara a fiecarui caz.

wiener privatklinik 2

Assuta este cel mai mare si important centru de servicii medicale private din Israel, care cuprinde unsprezece clinici si spitale din Israel si furnizeaza interventii chirurgicale inovatoare si proceduri de diagnostic in toate domeniile medicinei, inclusiv cardiologie, oncologie, ginecologie, urologie si multe altele.
Spitalul Assuta din Tel-Aviv a fost infiintat in 1934, iar in ultimii 70 de ani a devenit renumit ca fiind cel mai avansat spital din Orientul Mijlociu.

Open chat
Powered by