2 milioane de femei din intreaga lume s-au imbolnavit de cancer de san in ultimul an. Vorbim despre cancerul care ocupa locul 1 ca incidenta in randul femeilor si locul 2 in clasamentul total al cancerelor, dupa cel de plamani. Medicii vorbesc despre sanse maxime de reusita ale terapiei daca acest tip de cancer este depistat devreme. 

Iar acest lucru este posibil daca femeile fac anual o ecografie pana la 40 de ani si o mamografie periodica dupa aceasta varsta, la recomandarea specialistului. Astazi, testele elaborate fac posibila diagnosticarea subtipurilor de cancer mamar si adaptarea terapiei in functie de tipul de tumora maligna mamara. 

Conditia esentiala care creste spectaculos sansele este diagnosticarea si tratarea cancerului de san intr-un centru specializat in tumori mamare, cu echipe multidisciplinare din care fac parte chirurg, radiolog, oncolog, radioterapeut, specialist in reconstructie si psiholog. 

Astfel de centre functioneaza in cadrul grupului Acibadem, partener al Plus Medical, si au la activ mii de cazuri de cancer mamar diagnosticate si tratate cu succes. Specialistul oncolog de top din cadrul Acibadem, Leyla Ozer explica evolutiile terapiilor in cancer si modul cum se aplica in cadrul clinicii din Turcia.

Programele de screening se aplica in multe tari din lume. In functie de protocoalele in vigoare, se recomanda mamografia combinata cu ecografia dupa 40 de ani. Dar aceasta poate fi facuta mai devreme, daca exista rude de gradul 1 in familie cu cancer mamar. Programele de screening ne ajuta sa depistam afectiunile oncologice mamare in stadii incipiente. Educatia este un alt aspect important, iar campaniile care se fac in fiecare an ar trebui sa determine femeile sa mearga la medic. Sfatul meu este ca femeile sa fie preocupate de starea de sanatate, atat de cea generala, cat si de cea a sanilor si sferei genitale, unde apar cele mai multe cancere depistate la femei. Daca sunt diagnosticate devreme, pot fi tratate cu succes.

Chimioterapia nu a evoluat foarte mult in ultimii 10 ani. In schimb, au luat avant terapiile tintite, mai ales pentru tumorile cu receptori hormonali si cele destinate rezistentei la terapii hormonale. Asa ca in anumite cazuri exista alternative de tratament la chimioterapie. Noi incercam sa dam pacientilor cat mai putine medicamente chimioterapice mai ales in stadiile avansate. Insa in stadiile incipiente, chimioterapia este solutia principala. S-au mai modificat protocoalele de administrare a chimioterapiei. Insa cele mai importante descoperiri sunt cele din tratarea cancerelor de san avansate. Astfel, avem la dispozitie terapii tintite pentru cancerele de san triplu negative, pentru care nu se pot aplica terapii hormonale. De asemenea, exista evolutii in tratarea subtipurilor de cancer mamar cu tumori CRP 2 pozitive. Avem si medicamente pentru rezistenta la terapii hormonale, protocoale care combina mai multe tipuri de terapii care au dovedit o eficacitate crescuta in abordarea cancerelor mamare avansate. Directia este personalizarea tratamentului.

Uneori, aceste situatii se explica prin nivelul socio-economic, alteori, prin problemele de educatie. Pacientii care isi neglijeaza starea de sanatate ajung in stadii avansate de boala la noi: la inceputul carierei, vedeam des tumori avansate de san, cancere in stadiul 3. Dar acum la ACIBADEM, vad mai putine cazuri avansate. Problema tine de pacientele care trebuie sa mearga regulat la medic pentru a evita imbolnavirile grave. Insa daca au o problema, este bine sa ajunga in centre medicale cu experienta in diagnosticarea corecta a cancerului. Uneori, se pierde mult timp daca pacienta nu ajunge intr-un centru specializat in diagnosticarea si tratarea cancerului. Exista situatii cand diagnosticul poate fi amanat de o investigatie cu un rezultat ambiguu. De aceea, este important ca pacientele sa ajunga in centre specializate unde exista radiolog, chirurg si oncolog, experti in patologie mamara.

Da, pentru ca tratarea cancerului poate implica multe aspecte, precum cele estetice. In plus, chirurgia oncologica a sanului difera de alte manevre chirurgicale destinate sanilor. Tumorile trebuie extirpate precis, in totalitate, ganglionii axilari trebuie evaluati. Altfel, poate fi interventie nereusita. Daca medicul generalist suspecteaza prezenta unei formatiuni maligne, trebuie sa trimita pacienta catre un medic specializat in oncologie mamara.

Orice tip de cancer si de tumora care apar la varsta fertila are impact asupra capacitatii de procreere. Asta pentru ca multe medicamente chimioterapice sunt toxice pentru ovare si testicule. De aceea, le spunem pacientilor ca exista optiunea de a conserva sperma, ovocitele si embrionii inainte de a incepe tratamentul. De obicei, e nevoie de doua saptamani pentru a realiza procedurile de stimulare si recoltare a ovocitelor si de realizare a fertilizarii in vitro. In cazurile urgente, unde nu exista un timp optim pentru a face crioprezervarea, de obicei, in stadiile avansate de boala, le prezentam pacientilor toate implicatiile amanarii chimioterapiei.

Aceasta problema se discuta frecvent daca vorbim de tumori care au receptori hormonali. Se incearca o stimulare redusa, colaboram cu expertul in fertilitate, dar conform literaturii de specialitate, stimularea ovariana nu implica un risc suplimentar pentru cancer. Amanarea maternitatii implica mari probleme, pentru ca avem paciente care au peste 40 de ani si isi doresc un copil. Fertilitatea este puternic afectata de chimioterapie, iar solutia o reprezinta conservarea embrionilor. Insa femeile trebuie sa stie ca intreruperea tratamentului poate creste riscul de recidiva a bolii. Nu sarcina in sine creste riscul recidivei si a progresiei agresive, ci si intreruperea tratamentului pentru cancer o face. Decizia se ia in functie de fiecare situatie in parte. De obicei, in cazurile in care o femeie este insarcinata si are si un cancer, incercam sa incepem tratamentul cat mai repede dupa nastere. In cazul barbatilor, situatia este mai putin complicata: crioprezervarea spermei este mult mai usor de facut. Chiar si in situatia in care vorbim de un cancer complicat, cu sanse mici de tratament, discutam posibilitatea crioprezervarii spermei.

Contactati doctorul

Plus Medical colaboreaza cu spitale de top din lume: TURCIA (Medical Park, Liv Hospital, Acibadem, Anadolu, Medicana, Hisar si Medipol), AUSTRIA (Wiener Privatklinik) si ISRAEL (Herzliya si Assuta).

Trimiteti-ne actele dvs. medicale completand formularul de mai jos sau prin e-mail la office@plusmedical.ro si veti beneficia GRATUIT de a doua opinie medicala de la cei mai reputati doctori din lume.

Telefon: +447761432201

*Prin completarea formularului, va dati acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, conform Politicii de confidentialitate.

Spitalele noastre partenere

Trimite actele medicale pe office@plusmedical.ro

Spitalul Universitar Medipol este unul dintre cele mai apreciate si cele mai importante centre de sanatate din Turcia si din regiune. Pe langa statutul de Spital Universitar, Medipol incorporeaza spitale din patru ramuri diferite: Oncologie, Cardiologie si Chirurgie Cardiovasculara, Spital Generalist, Stomatologie si Chirurgie Maxilofaciala. Cu peste 96.000 mp, aproape 500 de paturi si peste 1500 de specialisti angajati, Medipol Mega este un spital de referinta in lume.

Acibadem Healthcare Group, institutie de asistenta medicala de prima importanta din Turcia, ofera din anul 1991 servicii medicale de calitate prin tehnologie de ultima generatie. 

Acibadem are aproape 12.000 de angajati din care 2.200 sunt medici, in diferitele locatii din reteaua de 22 spitale generale, 19 centre medicale si laboratoare centrale. 

Este un grup de ingrijire a sanatatii acreditat international, situat in zona din centrul Turciei, cu preponderenta in frumosul oras Istanbul. 

Acibadem, care prin investitiile sale actuale isi extinde continuu lantul de institutii de ingrijire a sanatatii, a ajuns la un total de 85 de sali de operatie si o capacitate de 2200 de paturi de spital utilizate in spatii care insumeaza 400.000 mp.

Spitalul Acibadem Altunizade

Centrul Medical Anadolu a fost fondat de Fundatia Anadolu, institutie care a alimentat zeci de proiecte importante din Turcia. Experienta si cunostintele acumulate ca si Centru Medical ne permit sa aducem o contributie importanta la sanatatea oamenilor. Realizarile noastre au permis tranzitia de la Centru de Sanatate la Centru Medical intr-un timp foarte scurt.

Anadolu Medical Center

Spitalul Hisar Intercontinental, cu sediul in Istanbul, este unul dintre cele mai mari si mai cuprinzatoare spitale private din tara, cu un diagnostic si tratament de cea mai inalta calitate in cele mai confortabile, sigure si orientate catre pacienti, utilizand cele mai noi si cele mai bune tehnologii medicale.

Spitalul a fost fondat pe o suprafata inchisa de 35.000 de metri patrati si ofera servicii in Umraniye, Istanbul. Aceasta este la doar 20 de minute de Aeroportul International Sabiha Gokcen, 5 minute de Bosfor si la comunele continentelor, Asia si Europa. 

Medicana Health Group este constituit din 11 centre spitalicesti pe intreg teritoriul Turciei, fiind una dintre primele investitii private de importanta majora din Turcia. Medicana are o puternica reprezentare internationala, atragand anual mii de pacienti din toata lumea. Acestia aleg sa se trateze la Medicana datorita serviciilor peste standardele internationale in ceea ce priveste controlul infectiilor, managementul riscurilor, siguranta pacientului, calitatea cadrelor, (Grupul este acreditat de catre Joint Comission Interational). In plus, cei peste 750 de doctori ai grupului asigura peste 30 de specializari medicale.

Centrul Medical Herzliya (HMC) din Israel este o institutie medicala de ultima ora care ofera o gama larga de servicii medicale tuturor organizatiilor internationale de mentinere a pacii din Israel: UNDOF, UN, UNIFIL, UNTSO & MFO. 

Centrul Medical Herzliya coopereaza cu organizatiile din S.U.A. si cu alte organizatii mondiale din 1984. Acestia din urma au ales sa coopereze cu Centrul Medical Herzliya pentru serviciile medicale de ultima generatie care includ: facilitati de diagnoza de ultima ora, laboratoare moderne, institut avansat de imagistica, reputati medici si chirurgi foarte bine pregatiti, standarde exclusive de spitalizare, servicii de reabilitare de prima clasa. 

Din 1999, U.N. si UNDOF au ales Spitalul privat din cadrul Centrului Medical Herzliya (HMC), primul furnizor de servicii medicale din Israel. Evaluarea include nivelul asistentei medicale furnizate, calificarile medicilor, standardele camerelor de operatie si unitatea de terapie intensiva. Herzliya Medical Center este situat in Herzliya, un oras atractiv de pe litoral, cu o plaja uimitoare. Locatia convenabila a spitalului permite angajatilor din U.N. sa soseasca din sudul si nordul Israelului in cateva ore.

Centrul Medical Herzliya Israel

Simbol al excelentei in medicina, Liv Hospital Istanbul imbina calitatea serviciilor de ingrijire cu nivelul inalt de pregatire al echipei experimentate de specialisti, chirurgi si asistenti medicali.
Centrul dispune de cele mai avansate metode de diagnosticare si tratament, folosind aparatura si tehnologie de ultima generatie.

Wiener Privatklinik, cel mai mare spital privat din Viena, care dateaza din 1871, si-a stabilit obiectivul de a oferi pacientilor o expertiza medicala de prima clasa si un centru individualizat de ingrijire a pacientilor – toate livrate intr-o ambianța sofisticata. Datorita proximitatii Spitalului Universitar, WPK este sediul celor mai renumiti experti medicali care predau si practica la Clinicile Universitare. Acest lucru garanteaza pacientilor nostri servicii medicale bazate pe dovezi, tehnologie de ultima generatie si ingrijire personalizata. Spitalul are 145 de paturi, bloc operator cu 4 sali de operatie, servicii de imagistica avansata (singurul spital privat din Viena cu PET CT si medicina nucleara), fizioterapie si recuperare medicala la standarde internationale. Echipa medicala este alcatuita din peste 250 experti reputati vienezi, ce aplica o abordare interdisciplinara a fiecarui caz.

wiener privatklinik 2

Assuta este cel mai mare si important centru de servicii medicale private din Israel, care cuprinde unsprezece clinici si spitale din Israel si furnizeaza interventii chirurgicale inovatoare si proceduri de diagnostic in toate domeniile medicinei, inclusiv cardiologie, oncologie, ginecologie, urologie si multe altele.
Spitalul Assuta din Tel-Aviv a fost infiintat in 1934, iar in ultimii 70 de ani a devenit renumit ca fiind cel mai avansat spital din Orientul Mijlociu.